Obec Valaliky
Valaliky
Menu

Oficiálna stránka obce 

S čím Vám
môžeme pomôcť
rozšírené vyhľadávanie

Beseda s Gabikou Futovou

Beseda s Gabikou Futovou

Jednou z možností našich detí ako tráviť zmysluplne voľný čas je čítanie kníh. Nie je jednoduché upútať mladého čitateľa. Prinútiť ho, aby odložil mobil, tablet či smartfón a siahol po dobrej knihe.

Sú však spisovatelia, ktorým sa darí deti zaujať. K tým najúspešnejším jednoznačne patrí pani spisovateľka a knihovníčka Gabriela Futová (autorka 19  kníh pre deti a mládež), ktorá po piatich rokoch opäť zavítala do Obecnej knižnice vo Valalikoch. Žiaci tretieho a štvrtého ročníka ZŠ Valaliky využili možnosť porozprávať sa s Gabikou a pripravili si pre ňu množstvo otázok.

 Sympatická Gabika Futová si svojou spontánnosťou a humorom získala nielen malých čitateľov, ale aj „dospelákov“. Vo veľmi príjemnej atmosfére sme sa dozvedeli, ako sa dostala k písaniu, kde čerpá inšpiráciu, ako vymýšľa mená pre svojich hrdinovia, na čom práve pracuje. Podelila sa s nami so zážitkami so svojimi zvieratkami. Prezradila nám, že píše veľmi rada a v svojich knihách opisuje historky svojej rodiny ba aj svojich priateliek a známych. Gabika vyzvala prítomné pani učiteľky, aby jej zasielali humorné príhody zo školy a stali sa tak spoluautorkami jej kníh. A čo dodať na záver. Stretnutie s pani spisovateľkou bolo veľkým zážitkom a som rada, že si na nás aj napriek nabitému programu našla čas. Prajeme všetko dobré a dovidenia na budúce.

 

P.S. Projekt podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia

Text: Martina Matiová,Foto: Dušan Kmec

Dátum vloženia: 31. 12. 2017 18:46
Dátum poslednej aktualizácie: 13. 7. 2022 10:29
Autor:
hore

Mobilná aplikácia

Aktuálne informácie od nás
Priamo vo vašom telefóne
Viac o aplikácii
Stiahnite si našu mobilnú aplikáciu na