Obec Valaliky
Valaliky
Menu

Oficiálna stránka obce 

S čím Vám
môžeme pomôcť
rozšírené vyhľadávanie

Týždeň ľudovej rozprávky

Týždeň ľudovej rozprávky

Výročie narodenia je vždy dôvod na oslavu. Inak tomu nebolo v Obecnej knižnici Valaliky, ktorá pripravila pre pani učiteľky a deti Materskej školy Valaliky, Materskej školy Geča a Základnej školy Valaliky Týždeň ľudovej rozprávky.

Výročie narodenia je vždy dôvod na oslavu. Inak tomu nebolo v Obecnej knižnici Valaliky, ktorá pripravila pre pani učiteľky a deti Materskej školy Valaliky, Materskej školy Geča a Základnej školy Valaliky Týždeň ľudovej rozprávky. Vo štvrtok 16. marca bolo tomu 195 rokov čo uzrel svetlo sveta náš najznámejší rozprávkar Pavol Emanuel Dobšinský. A práve dve Dobšinského rozprávky čakali na deti v knižnici. Prezentovali im ich predstaviteľky najstaršej generácie.

Pani Renáta Štípaková a Jana Mikulová z Košíc ušili krásne maňušky, zohnali sme malý aj veľký kolovrátok,  pani Beátka Lešková nám vyrobila zlatý fúrik a my sme dotvorili kulisy, ktoré deťom rozprávky priblížili. Potom už bola hračka prísť na to, v akej rozprávke sa ocitli. Dozvedeli sa, ako sa volá škriatok, ktorý naučil Haničku priasť zlaté nite. Kto sa skrýva v medenej, striebornej a zlatej zbroji.

Maňušky mali veľký úspech, deti si rozprávky s radosťou aj sami zahrali. Na každom stanovišti dostali do hracieho letáčika pečiatku. Na záver nemohla chýbať sladká odmena. Dúfam, že sa deti, ale aj seniorky dobre zabavili.

Foto: Dušan Kmec

Dátum vloženia: 23. 3. 2023 10:44
Dátum poslednej aktualizácie: 23. 3. 2023 11:00
Autor: Správca Webu
hore

Mobilná aplikácia

Aktuálne informácie od nás
Priamo vo vašom telefóne
Viac o aplikácii
Stiahnite si našu mobilnú aplikáciu na