Obec Valaliky
Valaliky
Menu

Oficiálna stránka obce 

S čím Vám
môžeme pomôcť
rozšírené vyhľadávanie

V čarovnom svete rozprávok

V čarovnom svete rozprávok

Prvý májový štvrtok sa opäť medzi policami plnými kníh, ale i vo veľkej sále KD Valaliky ozýval radostný smiech. Škôlkari z Valalík i z Geče sa vybrali do Obecnej knižnice Za Dobšinským do rozprávky, kde pokračoval dvanásty ročník Týždňa ľudovej rozprávky.

Pani Mikulová z Košíc ušila krásne maňušky, pani Vranai z Čečejoviec upiekla medovníkovú chalúpku a my sme dotvorili kulisy. Ukážky z rozprávok deťom prečítali naše seniorky. Potom už bola hračka prísť na to, v akej rozprávke sa nachádzate. Dozvedeli ste sa, ktoré zvieratko vyhnalo kozu z líščej diery, ako sa sadá na lopatu a po zjedení ktorého ovocia rastie dlhý nos.Maňušky mali veľký úspech, deti si rozprávky s radosťou aj sami zahrali i zaspievali. Na každom stanovišti na nich čakala súťažná úloha, po jej splnení dostali do hracieho letáčika pečiatku. Na záver nemohla chýbať sladká odmena. Dúfam, že sa deti, ale aj seniorky dobre zabavili a niečo nové sa pritom naučili.

     Veľká vďaka patrí pani Marte Čigašovej, Márii Hricišonovej, Ľ. Majorošovej, Margite Papcúnovej, Marte Timkovej a Eve Výrostkovej, ktoré deťom  rozprávky prezentovali a pánu Dušanovi Kmecovi, ktorý našu rozprávkovú cestu trpezlivo fotil.

text: M.Matiová, foto: Dušan Kmec

Dátum vloženia: 5. 5. 2022 18:27
Dátum poslednej aktualizácie: 7. 2. 2023 14:11
Autor:
hore

Mobilná aplikácia

Aktuálne informácie od nás
Priamo vo vašom telefóne
Viac o aplikácii
Stiahnite si našu mobilnú aplikáciu na